close
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Center)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center
Waar inspiratie tot leven komt. Zien we je daar?
Kom langs

Stelvoeten

Stelvoeten kun je onder je vlonder plaatsen om, indien het vlonder is verzakt, het vlonder weer gelijk te stellen. Makkelijk toch?

Stelvoeten

Een stelvoet, ook wel een verstelbare terrasdrager genoemd, zorgt ervoor dat je je terras gemakkelijk (verhoogd) kunt aanleggen.  

Uit welke onderdelen bestaat de verstelbare terrasdrager? 

Een verstelbare terrasdrager kan bestaan uit twee onderdelen. Het onderste gedeelte is de stelvoet of de terrasdrager. Hiermee kan de hoogte worden bepaald. Daarnaast is er ook een bovenplaat. De bovenplaat wordt gebruikt om de onderregels gemakkelijk aan vast te maken. Ook is het mogelijk om alleen een bovenplaat te gebruiken, wanneer de vlonder niet te hoog mag komen. Als je alleen een bovenplaat gebruikt kun je het beste hieronder een rubberen tegeldrager met opening gebruiken, zodat deze niet verschuift.  

Wanneer gebruik je een stelvoet? 

Een stelvoet wordt gemaakt van kunststof en wordt gebruikt voor het aanleggen van een vlonder op bestaande tegels, dakterras of een betonnen vloer. Je maakt gebruik van verstelbare dragers wanneer de bestaande ondergrond ongelijk is. Ook kun je gebruik maken van deze stelvoeten wanneer je je terras hoger wilt aanleggen dan de bestaande ondergrond. Door het gebruik van deze stelvoeten kan je je terras 3 – 17 cm hoger plaatsen.  

Wanneer je het terras hoger wilt aanleggen dan de bestaande ondergrond maak je gebruik van verstelbare dragers. Ook kun je gebruik maken van de terrasdragers wanneer de bestaande ondergrond ongelijk is.  

Hoe plaats je een terrasdrager? 

De stelvoet kan worden vastgezet aan de ondergrond, maar dit is niet noodzakelijk. Er zitten gaten in de terrasdrager, waardoor de stelvoet gemakkelijk kan worden vastgezet. Schroeven om de stelvoet vast te maken aan de ondergrond dienen wel altijd zelf te worden bijbesteld worden. Zorg ervoor dat de stelvoet op de juiste hoogte wordt afgesteld, zodat alle terrasdragers gelijk zijn.  

De bovendrager kan op verschillende manieren aan de houten onderliggers worden bevestigd. In de bodem van de bovendrager zitten twee openingen waardoor de onderligger kan worden vastgezet. Soms zit er aan de zijkant van de bovendrager een ondersteuning met een opening, waardoor de onderregel ook kan worden vastgeschroefd. Het is ook mogelijk om de onderregel vast te draaien in de bovendrager.  

Terrasdrager of tegeldrager? 

Naast terrasdragers zijn er ook tegeldragers. Tegeldragers zijn geschikt wanneer je een terras legt met tegels in plaats van hout. Op de tegeldragers zitten vaak al voegen, omdat het niet mogelijk de tegels te voegen zonder directe ondergrond.  

Stel je vraag aan onze specialisten.

Heb je nog meer vragen over de stelvoet? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee! 

rubberen tegeldrager onderlegger 100x100x10 rubberen onderlegger tegeldrager balkendrager nubuiten vlonder verstelbare terrasdrager kunststof vlonder