Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Center)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center

Dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van buitenleven.

Kom langs

Binnen- en grondverf

Voor binnenklussen gebruiken we vaak verf, dit is een toplaag die er voor zorgt dat het hout en bijvoorbeeld de muren worden beschermd. Omdat hout binnen veel minder snel vergaat dan buiten, is er voor buiten een andere bescherming nodig. Want kies je er voor om bijvoorbeeld jouw Douglas balken met een grondverf te behandelen, dan smeer je de poriën dicht. Dit ziet er strak uit, maar doordat deze dicht worden gesmeerd, kan het vocht wat nog in het hout zit er nooit meer uit en zal het langzaam aan van binnen gaan rotten. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Het enige hout wat wel met een normale verf behandeld kan worden is hardhout. Gebruik dus alleen normale verf als je hardhout wil behandelen! 

Beits

Beits kan het beste gekozen worden voor producten waar niet intensief op wordt gelopen. Beits impregneert het hout waardoor het wordt beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden.

Beits zorgt er ook voor dat het hout niet zomaar verkleurd of wordt aangetast door onder andere schimmels, blauwzwam, vocht en insecten. Het is belangrijk dat er wel pigment in de beits zit, want des te minder pigment of kleur, des te eerder dat het gaat verkleuren.

Wil je het hout toch natuurlijk laten vergrijzen, maar wel beschermen? Kies dan voor een kleurloze beits. Een veel gebruikte transparante beits is de HK lazuur van remmers, deze laat de mooie houtstructuur goed terug komen, maar voegt ook een gewenste kleur toe.

Gemiddeld zal het hout met de professionele beitsen van NuBuiten om de 5 jaar moeten worden behandeld, met uitzondering van het hout wat veel in de zon en regen staat. Dit hout heeft een intensievere behandeling nodig. Het behandelen van hout zorgt er voor dat dit zeker 5 jaar langer mee gaat.

Bekijk onze beitsen >>

Olie

Olie is in de basis een stuk sterker en dikker dan beits, maar het houdt minder lang zijn kleur en bescherming vast. Olie gebruik je daarom vooral voor bijvoorbeeld vlonderplanken, omdat deze vaak intensief belopen worden en daar een extra sterke bescherming op moet. Mocht je voor olie kiezen, houd er dan rekening mee dat je het hout minimaal één keer per jaar moet behandelen.

Bekijk onze oliën >>

Remmers en Hermadix

De meest gebruikte merken die wij verkopen zijn Remmers en Hermadix. Het verschil zit hem in de gebruikte vloeistof om de beits of olie smeerbaar te maken. Hermadix doet dit op waterbasis en Remmers op basis van oplosmiddelhoudende primer.

Een laatste tip

Geschaafd hout heeft veel minder bescherming nodig dan fijnbezaagd hout. Houd rekening met het twee keer behandelen van geschaafd hout. Fijnbezaagd of ruw hout gebruikt het dubbele aantal liter aan behandeling.

Bevestigingsmiddelen online bestellen: snel geleverd en áltijd de beste prijs!

Op NuBuiten.be bestel je eenvoudig jouw verf, beits en andere onderhoudsmiddelen online; zo ben je er 100% zeker van dat je de laagste prijs betaald, de verf, beits en andere onderhoudsmiddelen snel in huis hebt en kan rekenen op advies en service van onze experts. Wil je de mogelijkheden met eigen ogen bekijken? Kom langs in ons experience center in Hardinxveld-Giessendam waar ons verkoopteam klaar staat om je, onder het genot van een kopje koffie, te adviseren voor jouw project! Kom langs tijdens de openingstijden of  maak een afspraak voor een advies gesprek.