Bezoek ons Experience Center
Kom langs in ons Experience Center voor vrijblijvende inspiratie! Neem de tijd om op eigen tempo rond te kijken. Heeft u al een plan voor uw tuin en wilt u graag deskundig advies? Maak dan een afspraak!
Kom langs
Onze projecten

Laat u inspireren door projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten

Worteldoek

Wil je voorkomen dat er onkruid opkomt tussen je vlonderplanken? Zorg dan dat je een worteldoek plaatst onder je terras!

Worteldoek 

Optimaal genieten van jouw vlonder zonder onkruid? Dan is een worteldoek een must have voor jouw project. Onze worteldoeken en gronddoeken zijn voor meerdere doeleindes geschikt, hier vertellen we je graag hieronder meer! 

Wat is een anti-worteldoek precies? 

Een gronddoek is een weefsel van zwart polyester en wordt ook wel een gronddoek genoemd, dit doek zorgt ervoor dat er geen onkruid doorheen groeit. Het is daarnaast wel waterdoorlatend en zal het regenwater niet tegenhouden. 

Wat is het verschil tussen een worteldoek en gronddoek? 

We kunnen begrijpen dat je de weg soms een beetje kwijtraakt in de benaming, eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer! Worteldoek, Anti-worteldoek of gronddoek is allemaal hetzelfde product. 

Waarom een worteldoek onder het grind?  

Om ervoor te zorgen dat er geen onkruid groeit door het grind is dit doek een zeer geschikte oplossing. Het zorgt ervoor dat de wortels zich niet gaan vormen. 

Is er een kwaliteitsverschil in worteldoek? 

In ons assortiment hebben wij de beste kwaliteit doeken, hier zal geen verschil in zitten qua kwaliteit enkel qua maat. 

Worteldoek kopen? Welke is het meest geschikt voor mijn project 

Zorg ervoor dat je altijd iets groter besteld dan nodig, zo weet je zeker dat je niks te kort komt en het doek kan je later altijd nog inkorten.  

Hoe zet je een worteldoek vast? 

Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken kun je het beste bij het aanschaffen onze Anti-worteldoek pinnen, Klik hier voor onze grondpennen!   

Tips voor plaatsing 

Wil je een gronddoek plaatsen onder je vlonder, plaats dan eerst de piketpalen. Wij raden aan om een aantal zware tegels op de randen te plaatsen. Zo kun je het doek op de gewenste maat afsnijden. 

Om je inzicht te geven over het plaatsen van een vlonder, klik hier voor meer informatie!   

Waarvoor gebruik je een worteldoek nog meer? 

Het is niet enkel handig voor jouw vlonder, zo zijn er nog meer projecten waarbij je een gronddoek kan gebruiken. Hieronder zie je een lijst van projecten waarbij een worteldoek een handig onderdeel zal zijn:  

  • Zandbak 
  • Beschoeiingschotten 
  • Grindpad/schelpenpad  
  • Moestuin  

Wortel doek worteldoek op rol zwart ondergrond vlonder anti onkruid worteldoek pin anti onkruid onder vlonder waterdoorlatend anti-worteldoek zwart 10 m2 in pak nubuiten