close
Afdeling
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
 • Winkel (NH)
 • Gouda
 • Utrecht
 • Hardinxveld (Experience Center)
 • Oss
 • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center
Waar inspiratie tot leven komt. Zien we je daar?
Kom langs

Dubbele deuren

Extra ruimte om jouw blokhut te gebruiken voor opslag. Door de dubbele deuren kun je gemakkelijk jouw grote bezittingen in de blokhut opbergen. Verkrijgbaar in diverse materialen. Wil je meer informatie over de diverse materialen, lees dan snel verder onderaan de pagina.

Welk materiaal wil je?

Dubbele deuren voor jouw tuinhuis

Opslag voor jouw grotere bezittingen of dubbele openslaande deuren voor jouw tuinhuis om heerlijk overdekt te kunnen zitten, maar toch niets te missen van het buitenleven.

We hebben de verschillende materialen exact uitgekozen zodat deze perfect werken voor jouw tuinhuis met dubbele deuren. De materialen die je kunt kiezen zijn vuren, douglas, maranti & aluminium, Lees snel verder om alle voordelen en nadelen van iedere soort op een rijtje te zien. 

Waarom kiezen voor dubbele tuinhuisdeuren?

Dubbele tuinhuisdeuren kunnen om verschillende redenen een goede keuze zijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom mensen vaak kiezen voor dubbele tuinhuisdeuren:

 1. Gemakkelijke toegang: Dubbele deuren bieden een bredere opening, waardoor het gemakkelijker is om grote objecten, zoals meubels, in en uit het tuinhuis te verplaatsen. Het is ook handig als je regelmatig spullen moet in- en uitladen, zoals tuingereedschap, grasmaaiers, fietsen en dergelijke.

 2. Verbeterde luchtcirculatie: Dubbele deuren kunnen zorgen voor een betere luchtcirculatie in het tuinhuis, wat vooral handig kan zijn tijdens de warmere maanden. Door beide deuren te openen, kan er een frisse bries door de ruimte stromen, waardoor het binnen koeler blijft.

 3. Esthetiek: Dubbele deuren geven het tuinhuis een uitnodigende uitstraling en voegen visueel belang toe. Ze bieden ook een groter gezichtsveld van de buitenomgeving, waardoor de ruimte ruimer en lichter lijkt.

 4. Flexibiliteit: Dubbele deuren bieden meer flexibiliteit bij het indelen van de ruimte in de blokhut. Door slechts één deur te openen, kun je bijvoorbeeld een kleinere ingang creëren, terwijl beide deuren openen meer ruimte biedt.

 5. Veiligheid: Dubbele deuren zijn over het algemeen veiliger dan enkele deuren, omdat ze stabieler zijn en minder snel door wind of inbrekers kunnen worden geforceerd.

Al met al bieden dubbele tuinhuisdeuren dus verschillende voordelen, waaronder gemakkelijke toegang, verbeterde luchtcirculatie, esthetiek, flexibiliteit en veiligheid. Deze voordelen maken ze een aantrekkelijke optie voor iedereen die op zoek is naar nieuwe deuren voor zijn of haar tuinhuis.

Welke materiaal keuze is het beste voor mijn dubbele tuinhuisdeuren?

Zoals eerder vermeld zijn onze dubbele tuinhuisdeuren verkrijgbaar  in verschillende materialen, waaronder Vuren, Douglas, Meranti & Aluminium. Hieronder volgt een toelichting op elke optie:

Vuren dubbele deuren: Vuren is een zacht houtsoort die gemakkelijk te verwerken is in jouw projecten. Vanwege het materiaal is het eenvoudig te schroeven en te boren. Onbehandeld gaat vurenhout gemiddeld 10 tot 15 jaar mee, waardoor het de minst duurzame optie is als de deuren niet worden behandeld.

Douglas dubbele deuren: Het rozige uiterlijk en de structuur van douglashout maakt het een karakteristieke houtsoort. Douglas hout gaat gemiddeld 15 tot 20 jaar mee als het onbehandeld blijft, waardoor het een uitstekende keuze is voor jouw tuinhuisdeur. Let er echter op dat het hout behandeld moet worden om de kleur te behouden. Zonder behandeling van een transparante beits zal het hout snel vergrijzen. Het vergrijzen kan ook een keuze zijn, waarbij het hout na het vergrijzingsproces behandeld dient te worden.

Meranti dubbele deuren: Meranti is een verzamelnaam voor een grote groep boomsoorten afkomstig uit Zuidoost-Azië. Iedere soort Meranti-hout heeft zijn eigen duurzaamheidsklasse. Over het algemeen kun je van iedere soort uitgaan van een kwalitatief goed hout dat onbehandeld 20 tot 25 jaar meegaat.

Aluminium dubbele deuren: Als je zo min mogelijk onderhoud aan jouw tuinhuisdeur wilt, kies dan voor aluminium. Een aluminium dubbele deur gaat bij normaal gebruik gemakkelijk 20 jaar mee.

Kortom, de keuze voor jouw perfecte dubbele tuinhuis deur ligt aan de wensen. Wil je al jouw wensen bespreken? Kom dan langs in onze showroom in Hardinveld-Giessendam voor een adviesgesprek. In onze showroom vind je ook diverse demomodellen om te bekijken.

Dubbele blokhut deur douglas 8 ruits