close
Afdeling
Onze projecten

Laat je inspireren door de projecten die we hebben gerealiseerd. 

Bekijk projecten
Locaties
  • Winkel (NH)
  • Gouda
  • Utrecht
  • Hardinxveld (Experience Center)
  • Oss
  • Meer (België)
Meer info
Bezoek ons Experience Center
Waar inspiratie tot leven komt. Zien we je daar?
Kom langs

Enkele deuren

Bij NuBuiten vind je een groot assortiment enkele deuren met een keuze uit diverse materialen, speciaal geselecteerd voor jouw blokhut. 

Welk materiaal wil je?

Enkele deuren voor jouw tuinhuis.

Wij hebben met uiterste zorg ons assortiment uitgekozen voor de diverse soorten tuinhuizen. De materialen die je kunt kiezen, zijn zachthout soorten, waaronder vuren en douglas hout, meranti dit is hardhoutsoort & aluminium. Iedere soort heeft zijn eigen eigenschappen en duurzaamheid, dit lichten we verder op deze pagina graag verder toe. 

Waarom kiezen voor een enkele tuinhuisdeur? 

Een enkele tuinhuisdeur kan een goede keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige en praktische oplossing voor hun deurbehoeften. Hier zijn enkele redenen waarom iemand zou kunnen kiezen voor een enkele tuinhuisdeur:

  1. Kostenbesparend: Een enkele tuinhuisdeur is over het algemeen goedkoper dan een dubbele deur of andere soorten deuren. Dit kan vooral handig zijn als je een beperkt budget hebt of als je gewoon geen zin hebt om veel geld uit te geven aan een deur.

  2. Ruimtebesparend: Een enkele tuinhuisdeur neemt minder ruimte in beslag dan een dubbele deur. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een kleine tuin of een klein terras hebt en je wilt voorkomen dat de deur te veel ruimte inneemt.

  3. Eenvoudig in gebruik: Een enkele tuinhuisdeur is eenvoudig in gebruik en vereist geen speciale vaardigheden of kennis om te openen en te sluiten. Dit kan handig zijn als je de deur vaak gebruikt en het belangrijk is dat deze gemakkelijk te gebruiken is.

  4. Esthetisch aantrekkelijk: Een enkele tuinhuisdeur kan er esthetisch aantrekkelijk uitzien en past goed bij het uiterlijk van een tuinhuis of ander soortgelijk gebouw. Bovendien kan het ook gemakkelijker zijn om een enkele deur te decoreren of aan te passen aan jouw persoonlijke smaak.

Kortom, als je op zoek bent naar een eenvoudige, praktische en kosteneffectieve oplossing voor jouw deurbehoeften, kan een enkele tuinhuisdeur een goede keuze zijn. Het is echter belangrijk om te overwegen of deze optie past bij jouw specifieke behoeften en om te zorgen dat de deur voldoet aan jouw verwachtingen en veiligheidsnormen.

Materialen keuze voor jouw enkele tuinhuis deur.

Zoals eerder geschreven zijn onze tuinhuis deuren verkrijgbaar in diverse materialen, zoals Vuren, Douglas, Meranti & Aluminium. We lichten hieronder alle opties toe:

Vuren enkele deuren: Vuren is een houtsoort die je makkelijk kan verwerken in je projecten. Door het zachthout is het gemakkelijk te schroeven en te boren. Vurenhout gaat gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar mee, daarom is dit de minst duurzame houtsoort als de deur niet behandeld word. 

Douglas enkele deuren: De rozige kleur en de structuur van douglas maakt het een karakteristieke houtsoort. Douglas hout gaat onbehandeld gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar mee en is hierdoor een uitstekende keuze voor jouw tuinhuis deur. Let wel op dat je douglas hout behandeld om de mooie kleur te behouden, zonder behandeling van een transparante beits zal het hout snel vergrijzen. Het vergrijzen kan ook een keuze zijn, behandel dan het hout na het vergrijzing proces. 

Maranti enkele deuren: Maranti zegt de meeste mensen niets, dat is ook begrijpelijk. Maranti is een verzamelnaam voor een grote groep boomsoorten afkomstig uit Zuidoost-Äzie. Iedere soort Maranti hout heeft zijn eigen duurzaamheidsklasse. Je mag gemiddeld van iedere soort uitgaan van 20-25 jaar onbehandeld kwalitatief goed houd. 

Aluminium enkele deuren: Liever zo min mogelijk onderhoud nodig aan je tuinhuis deur? Kies dan voor aluminium. Een aluminium enkele deur gaat met normaal gebruik makkelijk 20 jaar mee. 

Kortom, iedere keuze die je maakt in de materiaalsoorten heeft zijn voor en nadelen. Ben je er nog niet uit? Kom langs in het Experience Center in Hardinxveld-Giessendam hier staan onze verkoopspecialisten klaar om jouw te voorzien van advies.

douglas enkele deur met raam zwart beslag voor overkapping of tuinhuis