Door mediaspecialist Britt, laatst gewijzigd: 9 december 2021 

Dag uit het leven van een orderpicker

NIEUW ITEM: Elke maand volgen we één van de NuBuiten gezichten voor een dag. Deze maand volgen we een orderpicker!

NuBuiten heeft een groot team van jonge mannen die de bestellingen klaarzetten voor verzending. Hier lees je hoe een doorgaande zomerdag (hoogseizoen) eruitziet van deze kanjers!  

 06:30 uur

De zon schijnt zodra ik mijn gordijnen voorzichtig open, de dag begint goed met deze ochtendzon! Gisterenavond had ik het weerbericht alvast gecheckt, want ik leg mijn kleding altijd klaar voor de volgende dag. Vandaag een lange broek, een polo en in de ochtend kan ik mijn jas goed gebruiken.  

 07:00 uur

Ik loop naar de schuur en pak mijn scooter om naar werk toe te gaan. Mijn rugzak is gevuld met een flinke lunchbox voor tussen de middag. De kans dat ik vanavond op werk blijf eten, en dus in de avond nog even doorwerk, zit er dik in. Dat zal straks blijken wanneer we met het team opgestart zijn.  

 07:30 uur

De scooter parkeer ik en vervolgens loop ik naar de kantine om mijn rugzak daar neer te zetten. Een aantal andere jongens zijn er al dus ik ga snel naar de loods toe. Er staat nog een heftruck die ik kan pakken om vervolgens naar de andere loods te rijden, het magazijn.  

In de loods hangen de eerste bonnen al klaar voor vandaag. De bonnen zijn bestellingen die klanten hebben besteld op onze website en die ga ik met mijn collega’s bij elkaar zoeken zodat het met de vrachtwagen mee kan op transport.  

 10:00 uur

In het hoogseizoen (voorjaar tot einde zomer) maken we rond de 70 bonnen per dag. In het laagseizoen zijn dit er een stuk minder, dan zijn het er ongeveer 30 per dag.

 12:00 uur

Rond 12:00 uur is het pauze voor het hele team. Afhankelijk van het weer wordt er een balletje getrapt met mijn collega‘s. Als het minder weer is, eten we in de kantine onze lunch op en spelen we een race spel of FIFA op de playstation met elkaar.  

 16:30 uur

De bonnen voor groot transport zijn bijna compleet, maar nog niet helemaal. Ook moet onze eigen bus nog geladen worden. Om alles toch op tijd af te krijgen voor morgen beslissen we om pizza’s te bestellen zodat we vanavond nog even door kunnen beunen.

 17:15 uur

De pizzabezorger is inmiddels bekend op ons terrein, hij komt hier vaker. Een aantal jongens gaan naar huis, maar ik blijf nog met 3 andere. De pizza’s smaken weer goed!

 21:00 uur

Zo dat was hem dan! Alle bonnen zijn compleet voor morgen en onze eigen bus is ook geladen. Ik rij de heftruck terug de loods in en pak mijn rugzak. Ik stap op de scooter en rij naar huis. Morgen is het alweer vrijdag… dan pak ik de fiets, want de vrijdagmiddagborrels zijn erg gezellig!

Wat maakt jouw werk leuk? 

Het werken doe je samen met je collega’s en dat is een belangrijke factor bij NuBuiten. Mijn collega’s zijn allemaal tussen de 16 en 30 jaar, dus een jong maar gemotiveerd team. De sfeer is daardoor erg gezellig en in de pauze zoekt iedereen elkaar gezellig op. Ook vind ik de vrijheid die ik krijg erg fijn!

Maak een afspraak met een productadviseur 

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn in jouw tuin? Kom eens langs in het Experience Center in Hardinxveld-Giessendam en spreek met een product adviseur. 

Een afspraak maken
Verkoop