Geplaatst op 01-12-2018

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat we alvast vooruit proberen te kijken naar het nieuwe jaar! Op het gebied van trends voor je tuin, zijn er een aantal dingen die sterk opvallen. Vandaag delen wij deze trends met jou en hopelijk raak jij geïnspireerd voor het nieuwe jaar!

Oosterse invloeden

In tuinen zien wij steeds vaker Aziatische invloeden terugkomen. Dit hoeft niet per direct iets groots of opvallends te zijn, maar kan ook zichtbaar zijn in kleine details. Zo wordt Bamboe steeds vaker gebruikt, waardoor er direct een unieke 'vibe' gecreëerd wordt. Ben je benieuwd naar hoe de mystieke uitstralingen van de Oosterse cultuur er in realiteit uitzien? Bij de Tuinen van Appeltern vind je een Oosterse tuin, dit is dus de ideale plek om inspiratie op te doen!

Mix van verschillende materialen

Een andere trend die wij voorspellen voor 2019, is het combineren van verschillende materialen. Zo wordt er bij een buitenverblijf steeds vaker gekozen voor een glaswand met een omlijsting in antraciet, zoals ook bij ons eigen buitenverblijf Tiny House. Denk bijvoorbeeld ook aan het combineren van robuust hout met glanzende elementen. Dit creëert een mooi contrast met een hele unieke uitstraling. 

Mannelijke tuinen

Grove meubelen, donkere tinten en uiteraard een échte BBQ; allemaal dingen die wij verwachten te zien in vele tuinen in het nieuwe jaar! Combineer een stoere en ruige tuin met wat zachtere details om balans te creëren. Schaaldelen, een degelijke haardhoutberging en wilde beplanting geven een zeer ruig uiterlijk aan jouw tuin!

Plezier en genot

Een tuin wordt dé plek voor echte levensgenieters. Al jaren dient de tuin meer en meer als verlengstuk van je huis, maar de laatste tijd wordt het steeds meer een bron van genot. Bubbelbaden, volledige buitenkeukens en heerlijke zithoeken met een overdosis aan kussens; tuinen worden omgetoverd tot een mini-paradijs binnen handbereik.

Zoals je merkt zijn de tuintrends divers, je kunt dus letterlijk alle kanten op met jouw tuin! Door het maken van een aantal kleine aanpassingen, zit jij in 2019 (voor je gevoel) in een compleet andere tuin. Waar wacht je nog op?