Gepubliceerd op 17-11-2018

Koop nu voor 1 januari 2019 om de prijsstijging van 2019 van 7 % te voorkomen ! 

De houtprijs is de afgelopen tijd in een hoog tempo gestegen, in sommige gevallen zelfs 15 tot 20%. Deze prijsstijging is een gevolg van verschillende gebeurtenissen, waardoor hout steeds schaarser wordt op de wereldmarkt. Graag voorzien wij jou van meer informatie over deze ontwikkelingen, zo weet jij wat er allemaal speelt op de houtmarkt!

 

Tekort aan grondstoffen

Meerdere gebeurtenissen hebben ertoe geleid dat hout schaarser is geworden op de markt. 

Stijgende transportkosten

Transporteurs hebben de afgelopen jaren hun transportkosten verhoogd, wat uiteindelijk resulteert in een hogere prijs voor de consument. Daarnaast is er ook sprake van een duidelijk tekort aan chauffeurs, waardoor het beschikbare hout niet gemakkelijk vervoerd kan worden naar de eindbestemming.

Europese houtmarkt wordt wereldmarkt

Waar voorheen hout dat gewonnen was in Europa daar ook bleef, is er momenteel een verschuiving te zien. China is gestart met het inkopen van Europees hout om op deze manier hun eigen bossen te sparen en daarnaast is ook de vraag vanuit andere landen gestegen. Omdat er dus sprake is van een stijgende vraag, zal logischerwijs de prijs ook stijgen en heeft het gevolgen voor de algehele houtmarkt. Het is dus niet langer zo dat hout gezaagd wordt in Europese landen, om vervolgens in Europese landen verkocht te worden. Het hout wordt wereldwijd verkocht en op deze manier ontstaat er een wereldmarkt.

Uiteraard willen wij van NuBuiten dat jij zo min mogelijk nadelige effecten ervaart van deze wereldwijde prijsstijgingen. Wij streven ernaar om onze producten effectief in te kopen tegen een scherpe prijs, waarbij de kwaliteit uiteraard voorop blijft staan. Indien er iets verandert in onze prijzen, zal dit op een eerlijke en transparante wijze doorgevoerd worden.

 

Nieuwsartikelen over stijgende houtprijzen 

Artikel Nederland, Telegraaf, 17-4-2018
Artikel Nederland, Houtwereld, 2-3-2018
Artikel Nederland, De Houtkrant, 26-2-2018
Artikel Frankrijk, FNB/Sypal, 16-2-2018
Artikel Nederland, BN DeStem, 31-1-2018
Artikel Estland, The Baltic Times, 11-1-2018
Artikel Duitsland, Welt om Sonntag, 7-1-2018
Artikel Duitsland, ZDF, 7-1-2018
Artikel Letland, Leta, 28-12-2017